DEEL 1 - Van een appartement in New York-stijl van 140 m2 naar een zolderappartement van 55 m2

#deel1 - functioneel en praktisch

Hoe richt u uw nieuwe appartement het beste in als u verhuist van een loft in New Yorkse stijl van 140 m2 naar een zolderappartement van 55 m2 met schuine wanden?

Onze interieurontwerper weet het het beste - lees haar blogpost en laat je inspireren!

Gedurende de 9 jaar dat ik in de interieur- en lifestyle-industrie heb gewerkt, heb ik de kans gekregen om een ​​aantal goede aankopen te doen. Dit heeft het nog moeilijker gemaakt om van sommige van hen afscheid te nemen toen ik naar een kleiner appartement verhuisde. Ik ben erg blij geweest met een aantal stukken die ik achter moest laten. Aan de andere kant was het meer dan nodig om een ​​beetje te downgraden, zodat mijn spullen in mijn kleine nieuwe appartement in het hart van de hippe wijk Nørrebro in Kopenhagen zouden passen. Vandaag ben ik blij dat ik al deze dingen kon verkopen. Nu heb ik alleen maar dingen in mijn appartement die echt iets voor mij betekenen.

Mijn appartement bevindt zich precies onder het dak van het gebouw, op de 5e verdieping. Door een renovatie die een paar jaar geleden heeft plaatsgevonden is deze zolderruimte uitgegroeid tot een gezellig Kopenhagen appartement met een prachtig uitzicht over de stad. Het appartement heeft schuine wanden en mijn bed staat op een verlaagd plafond. Het appartement is verdeeld in een grote kamer, een kleine hal en een "grote" badkamer - vergeleken met de grootte van het appartement. De kernwoorden van mijn interieur waren: functioneel en praktisch met een focus op mijn geliefde meubelstukken, mijn vintage collectie en last but not least klassiekers van over de hele wereld.

Mijn gezellige hoekje

Ik heb om twee redenen besloten geen bank te nemen. Ten eerste is er simpelweg geen ruimte voor, en ten tweede krijg ik regelmatig gasten te eten, dus mijn eettafel met mijn onmisbare Eames-stoelen heeft de hoogste prioriteit. Het is praktischer om een ​​gezellige eettafel te hebben dan om op de bank te eten! Al moet ik toegeven dat ik mijn bank soms mis, vooral op zondag.

Ik overweeg echter nog steeds om RackBuddy een bank voor de tafel te laten bouwen als alternatief voor de stoelen. Dan legde ik er een grote hoes of kussens bovenop om het comfortabeler te maken - bijna als een divan. Dat zou een soort compromis zijn tussen stoelen en een bank.

Wanneer mijn tafel als eettafel wordt gebruikt...

Zoals reeds vermeld, heb ik de hoogste prioriteit op mijn tafel gelegd. Daar ben ik vandaag erg blij mee, aangezien ik net heb besloten om design te gaan studeren aan de architectuurschool. Het is een studieprogramma dat voornamelijk via E-learning wordt gegeven, waardoor een fijn bureau thuis absoluut noodzakelijk is. Hier was mijn zwarte LOOP tafel van HAY echt een goede keuze! Ik gebruik hem zowel als bureau als eettafel. Hij is 160 cm lang, wat hem groot genoeg maakt om vrienden uit te nodigen voor een etentje, maar ook voldoende ruimte overlaat voor het creatieve werk dat ik moet doen voor mijn werk- en studieprojecten.

De tafel is niet te groot en niet te klein. Normaal gesproken raad ik RackBuddy-klanten een eettafel aan met een lengte van 160 of 180 cm. Deze maten passen perfect in elk standaard appartement. Hoewel ik mijn Hay-tafel erg mooi vind, overweeg ik serieus om een ​​tafel van ruwe houten planken te kopen. Het hout moet zo ruw en natuurlijk mogelijk zijn. Mijn grootste droom is om ooit ruimte te hebben voor een tafel van 3 meter lengte of meer. Ik heb altijd van lange eettafels gehouden.

Als ik mijn tafel als bureau gebruik...

RackBuddy biedt u ook de mogelijkheid om de eettafel van uw dromen te creëren. Wij zoeken voor u precies de juiste houtsoort uit en werken samen met u aan het ontwerp van uw nieuwe eettafel. Samen creëren we een oplossing op maat die uniek is qua uiterlijk. Als u thuis planken heeft die u graag wilt gebruiken, kunnen wij u helpen om er een tafel mee te bouwen. Of misschien heeft u een heel ander idee voor een nieuw meubelstuk? Aarzel niet om ons om hulp te vragen. Wij zetten uw idee om in werkelijkheid.

// Nynne, ontwerpadviseur & styliste - Rackbuddy